Officiële opening Het Patronaat 1 april 2022

Officiële opening Het Patronaat

Op 1 april 2022 vindt de officiële opening plaats van Het Patronaat, broedplaats voor creatieve, zelfstandig ondernemers. In twee jaar tijd werd de vervallen noodkerk omgetoverd tot unieke werklocatie waarin private offices en flexibele werkplekken zijn gecreëerd. Vernieuwend is het concept Club Patronaat, de community waarin alle huurders welkom zijn en elkaar aanvullen en versterken.

Het Patronaat is ontstaan vanuit een intrinsieke motivatie ondernemers samen te brengen en ze een veilige plek te bieden die inspireert en waar de focus volledig gelegd kan worden op het bedrijf. Ondernemers die samenkomen, helpen elkaar, brengen elkaar verder waardoor groei ontstaat. Dat kan zijn door het delen van inhoudelijke kennis, maar ook een vluchtig gesprek bij de koffieautomaat kan nieuwe inzichten brengen. Initiatiefnemer en eigenaar van Het Patronaat is Koen Oosterwaal. Hij is tevens de community manager en gelooft heilig in het samenbrengen van mensen met als gevolg elkaar te versterken.

Samenwerken en versterken
Koen: “Het idee om een broedplaats te creëren en interactie te faciliteren ontstond tien jaar geleden al. Vanaf het eerste moment dat ik de toen nog vervallen noodkerk instapte, voelde het gelijk goed en zag ik direct het concept voor me. Een grootse verbouwing volgde. Het is bijzonder dat het concept is gaan leven en het uiteindelijk is geworden zoals het idee was. Daarnaast zie ik ook dat zonder enige aansturing onder de huurders samenwerkingen zich vormen en dat ze elkaar versterken. Dat maakt me blij en dankbaar.”

Culturele functie
Naast het verhuren van private offices en flexibele werkplekken, bestaat tevens de mogelijkheid diverse ruimtes te reserveren binnen Het Patronaat voor brainstorms en meetings. Ook als je geen huurder bent. Daarnaast heeft Het patronaat ook een culturele functie, voor buurtgenoten maar kan het ook podium zijn voor nog onontdekt talent. 
Koen: “Met Het Patronaat wil ik ook in de wijk van belang zijn als locatie waar bijvoorbeeld bijeenkomsten en borrels kunnen worden gehouden. Het grote podium zal gebruikt worden door de huurders die presentaties geven, maar ik heet ook aanstormend talent welkom om dit te gebruiken. Zeker in de weekenden is het een mooie plek om muziek ten gehore te brengen.”

Open inloop dag
Een dag na de officiële opening op vrijdag 10 december, vindt op zaterdag 11 december van 11.00 uur tot 17.00 uur een open inloopdag plaats, iedereen geïnteresseerd in Het Patronaat is welkom. 
Vanzelfsprekend worden beide bijeenkomsten gehouden volgens de geldende coronamaatregelen.

 

?>